Recepten

Framboos-meringue cupcakes

Herinner je je die frambozen curd nog die ik vorige week deelde? Die smaakt heerlijk bij crèpes, heb ik ontdekt. Maar eigenlijk maakte ik die curd dus vooral voor deze fantastische cupcakes. Vanillecupcakes met een friszoete frambozenvulling en een meringue-topping. Dat klinkt toch heerlijk?

Het is nog steeds september, wat betekent dat het nog steeds Swiepswoepswap-maand is! Dit recept is dus weer geïnspireerd door een recept van Vera (@vlaflipcakery). Ik maakte eerder deze maand al het plukbrood van Vera en en koos dit keer voor de citroen-meringuecupcakes.

Citroen-meringue is echt een topcombinatie, en die combinatie van fris en zoet wilde ik houden. De lemon curd verving ik door frambozen curd, want die wilde ik altijd al eens maken. En zo werden deze heerlijke cupcakes geboren!

FRAMBOOS-MERINGUE CUPCAKES

Ingrediënten – voor 6 cupcakes
Voor de cupcakes:
· 65 gram bloem
· 1 tl bakpoeder
· snuf zout
· 65 gram boter, op kamertemp.
· 65 gram kristalsuiker
· 1 ei
· 1 tl vanille extract
· 1 el melk

· ong. 45 ml frambozen curd (3 el)

Voor de meringue:
· 80 gram eiwit
· 130 gram kristalsuiker
· 35 ml water
· 30 gram poedersuiker

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed 6 vormpjes van een cupcake-vorm met papieren vormpjes.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder en zout en zet dit apart.
  3. Mix in een middelgrote kom de boter met de suiker zacht en romig. Voeg het ei toe en meng dit goed door. Voeg vervolgens de vanille toe en meng tot dit is opgenomen. Doe de bloem erbij en meng tot dit net is opgenomen. Voeg vervolgens de melk toe en mix dit ook door het beslag.
  4. Vul de cupcakevormpjes met 1 el beslag en bak de cupcakes 18-20 min. op 175°C tot ze goudbruin en gaar zijn.
  5. Laat de cupcakes volledig afkoelen, steek er rondjes uit en vul deze met ong. 1,5 tl frambozen curd.
  6. Klop het eiwit met de poedersuiker tot zachte pieken. Doe ondertussen de kristalsuiker met het water in een pan. Roer het door en verwarm het mengsel op middelhoog vuur – zónder verder te roeren – tot 121°C.
  7. Als de suiker zachte pieken heeft zet je de mixer op hoge stand. Doe de poedersuiker er beetje bij beetje bij en klop tot een glanzende meringue.
  8. Giet de suikersiroop als deze de juiste temperatuur heeft er voorzichtig bij (terwijl de mixer aanstaat) en klop de meringue helemaal stijf. Doe deze in een spuitzak met een spuitmond naar keuze en spuit toeven op de afgekoelde cupcakes. Gebruik een brandertje om de meringue te kleuren.
  9. Eet smakelijk!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties