IJs en dessert

Aardbeien-roomijs

Houd je van ijs? En houd je van aardbeien? Dan is dit recept voor jou! Heerlijk romig aardbeienijs, zonder ijsmachine! Er is prachtig weer op komst en dit recept is de perfecte zomerse traktatie voor jezelf.

Iets wat ik zo fijn vind aan warme temperaturen is dat ze een goed excuus geven om ijs te eten. Ik vind het altijd leuk om een nieuwe smaak uit te proberen of mijn favoriete smaken zelf te maken.

Dat laatste heb ik nu gedaan, en dit verrukkelijke ijs is het resultaat. Het moeilijkste aan dit recept? Wachten tot het ijs lang genoeg in de vriezer heeft gestaan…

AARDBEIEN ROOMIJS

INGREDIËNTEN:

  • 400 gram aardbeien, ontkroond en in vieren
  • 1 el citroensap
  • 1,5 el maïzena
  • 50 gram suiker
  • 500 ml slagroom
  • blikje gecondenseerde melk (397 gr)
  • 1 tl vanille-extract

WERKWIJZE:

  1. Doe de aardbeien met het citroensap, de maïzena en de suiker in een steelpan. Verwarm ongeveer 12 minuten op middelhoog vuur tot de suiker oplost en het mengsel indikt. Laat het aardbeienmengsel afkoelen voor je verder gaat.
  2. Klop de slagroom stijf in een middelgrote kom en zet deze aan de kant.
  3. Meng in een grote kom de gecondenseerde melk met het vanille extract en ongeveer de helft van het aardbeienmengsel. Houd in ieder geval 6 eetlepels van het aardbeienmengsel apart voor de decoratie.
  4. Spatel de slagroom voorzichtig door het aardbeienmengsel tot een glad geheel.
  5. Schep een derde van het ijs in een cakevorm en verdeel hier 2 eetlepels van het aardbeienmengsel overheen. Herhaal dit met de rest van het ijs en het aardbeienmengsel.
  6. Roer met de achterkant van een mes voorzichtig door het ijs zodat er swirls ontstaan. Dek de vorm goed af met plasticfolie en plaats minimaal 6 uur in de vriezer.

Om makkelijker bolletjes te scheppen kun je het ijs het beste ong. 10 minuten van te voren uit de vriezer halen.

Liefs, Elsbeth

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties