IJs en dessert Taarten en koekjes

Mini-galettes met appel en blauwe bes

Deze mini-galettes zien er toch prachtig uit? Ze staan snel in de oven en zijn zo lekker dat ze ook zó op zijn. Nog een voordeel van zo’n mini-galette: je hoeft ‘m met niemand te delen! Heerlijk als toetje met een bolletje ijs – daar maak je gegarandeerd vrienden mee.

Ik heb voor deze galettes diepvriesbladerdeeg gebruikt – één van de redenen dat ze zo snel klaar zijn. Soms moet je het jezelf gewoon makkelijk maken, toch?

Het fijne aan een galette, of die nou groot of klein is, vind ik dat het er rustiek uit mag zien. Het is dus niet erg als je even geen zin hebt om netjes te werken, zolang je de randjes goed omvouwt is het eigenlijk altijd goed.

 

MINI-GALETTES MET APPEL EN BLAUWE BES

INGREDIËNTEN:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 2 appels
  • 50 gram blauwe bessen
  • 3 el lichte basterdsuiker
  • 1,5 tl kaneel
  • 0,5 el maïzena
  • 1 tl citroensap
  • snuf zout
  • kristalsuiker

WERKWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C, bekleed een bakplaat met bakpapier en laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Schil de appels en snijd ze in partjes. Meng de appelpartjes met de kaneel, basterdsuiker, maïzena, citroensap en zout.
  3. Rek de bladerdeegplakjes voorzichtig iets uit en verdeel de appels in een cirkel over het deeg. Laat hierbij de randen vrij.
  4. Vouw de randen om en smeer de omgevouwen rand in met het sap dat uit de appels gelopen is. Verdeel de blauwe bessen over de galettes (zo’n 5 bessen per galette) en bestrooi met wat kristalsuiker.

  5. Bak de galettes ong. 20 minuten op 220 °C tot ze goudbruin zijn.

De galettes zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn. Je kunt ze zo serveren, maar ook met een bolletje vanille-ijs, slagroom of karamelsaus. Geniet ervan!

Liefs, Elsbeth

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties