IJs en dessert Recepten

Hangop met perziken uit de oven

Deze hangop met perzik is een heerlijk fris toetje. Lekker met dit zomerse weer en ideaal voor bij de barbecue! Geïnspireerd door Bakmuts (oftewel Karima). Het is namelijk weer tijd voor de Swiepswoepswap van Mandyandmore.

Een populair toetje trouwens, want bij een eerdere Swiepswoepswap werd deze ook gekozen… Ik ging voor een snelle variant en koos ervoor om granola te gebruiken in plaats van de crumble die Karima maakte. (Nou ja snel, de yoghurt moet alsnog lang uitlekken 😉 maar het is wel minder werk.)

Daarnaast heb ik slagroom door de hangop geroerd voor een iets luchtiger toetje. Ook gebruikte ik perzik in plaats van nectarine, en grilde ik deze in de oven in plaats van in een grillpan. Maar als je toch aan het barbecuen bent, kun je de perziken natuurlijk ook op de barbecue grillen.

En nog even over die Swiepswoepswap: dit is de allerlaatste… dus tijd voor een eerbetoon aan Mandy, want wat een werk heeft zij hier 15(!) keer aan gehad! Het heeft veel leuke contacten, heel veel inspiratie en nieuwe mensen om te volgen opgeleverd. Bedankt Mandy!

HANGOP MET PERZIK UIT DE OVEN

Ingrediënten:

Voor de hangop:
· 500 gram yoghurt
· 100 ml slagroom
· 1 zakje vanillesuiker

Verder nodig:
· 1 perzik
· Honing
· Tijm
· Granola

Werkwijze:

  1. Leg een schone, vochtige theedoek in een vergiet en zet de vergiet op een diepe schaal. Giet de yoghurt in de theedoek en zet het geheel in de koelkast. Laat de yoghurt min. 6 uur uitlekken. (Liefst nog langer, je kunt dit het beste een hele nacht doen.)
  2. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de perziken in partjes en leg deze op de bakplaat. Besprenkel de perziken met honing en tijm en bak ze ong. 10-15 minuten.
  3. Klop de slagroom met het zakje vanillesuiker stijf. Roer de uitgelekte yoghurt los en spatel hier voorzichtig de slagroom doorheen.
  4. Verdeel de hangop over glaasjes en leg hier bovenop een paar perzikpartjes. Strooi hier wat granola overheen en serveer direct.
  5. Eet smakelijk!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties