Cake Recepten

Paastulband met advocaat

Deze tulband met advocaat is wat mij betreft een ideaal baksel voor Pasen. Advocaat zelf vind ik eigenlijk niet zo lekker – maar dit baksel viel zelfs bij mij in de smaak!

Citroen Tiramisu

Ingrediënten:
voor de cake
• 225 gram zelfrijzend bakmeel
• 110 gram bloem
• Snuf zout
• 225 gram boter
• 200 gram fijne kristalsuiker
• 3 eieren
• 1 tl vanille-extract
• 165 gram advocaat
• 250 ml melk

voor het glazuur
• 150 gram poedersuiker
• 6 eetlepels advocaat

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een tulbandvorm grondig in met boter, bestuif deze lichtjes met bloem en zet de vorm in de koelkast.
  2. Mix het zelfrijzend bakmeel met de bloem en het zout en zet dit apart.
  3. Mix in een middelgrote kom de boter met de suiker tot dit zacht en romig is. Voeg één voor één de eieren toe. Mix telkens tot het ei is opgenomen voor je het volgende ei toevoegt. Voeg het vanille extract toe, mix tot dit is opgenomen en meng de advocaat door het beslag.
  4. Voeg de helft van de droge ingrediënten en de helft van de melk toe en meng tot dit is opgenomen. Voeg de andere helft toe en meng weer door tot een glad beslag. Giet het beslag in de ingevette vorm.
  5. Bak de cake in ongeveer 40-45 minuten goudbruin en gaar op 180°C. Laat de cake ong. 10 minuten afkoelen in het vorm en stort deze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
  6. Maak, als de cake volledig is afgekoeld, het glazuur. Mix hiervoor de poedersuiker met de advocaat. Giet het glazuur over de cake en laat dit bij voorkeur uitharden voor je de cake serveert.
  7. Eet smakelijk!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties