IJs en dessert Recepten Taarten en koekjes

Pavlova’s met citroenroom

De pavlova – genoemd naar de Russische ballerina Anna Pavlova – is ideaal als toetje óf gebak. Je kunt één grote maken, maar deze keer maakte ik individuele versies. Het schuim smelt op je tong en de vulling is heerlijk fris! Je kunt ze, in plaats van met de M&M paaseitjes, ook afmaken met vers fruit.

Pavlova’s zijn prima geschikt om van te voren te maken. Bak de schuimpjes af en bewaar ze in een luchtdichte trommel tot zo’n 4 dagen. Ook de vulling kun je 1 à 2 dagen in het voren maken. Vul de pavlova’s pas voor het serveren met de room, anders worden ze zacht.

Ingrediënten – voor 6 stuks
Pavlova’s
· 2 eiwitten
· 0,5 tl wijnsteenzuurpoeder (optioneel)
· Snuf zout
· 8 gram vanillesuiker
· 90 gram kristalsuiker

Vulling
· 75 gram banketbakkersroom
· 75 gram stijf geklopte slagroom
· 0,5 tl citroensap
· 1 tl citroenrasp
· M&M paaseitjes, om te decoreren

Werkwijze
1. Verwarm de oven voor op 100°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Klop de eiwitten in een vetvrije kom tot zich zachte pieken vormen. Voeg al kloppend het wijnsteenzuurpoeder en zout toe en voeg vervolgens lepel voor lepel de suiker toe. Klop door tot je een stevig schuim hebt met stijve pieken.

3. Doe het opgeklopte eiwit in een spuitzak met een stervormig rondje en spuit cirkels van ong. 9 cm. op de bakplaat. Spuit op de buitenste rand van de cirkel nog een extra laag schuim, zodat je een soort nestje hebt.

4. Bak de pavlova’s 1,5 – 2 uur op 100°C en laat ze volledig afkoelen voor je ze vult.

5. Spatel de opgeklopte slagroom met het citroensap en de -rasp door de banketbakkersroom en vul een spuitzak met de room. Vul de pavlova’s met de room en leg hier bovenop 3 eitjes.

Eet smakelijk!

Liefs, Elsbeth

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties