Recepten Taarten en koekjes

Koekjes met witte chocolade en framboos

Witte chocolade en framboos is een top-combinatie, dat blijkt wel weer bij deze koekjes! En laat het nu perfect weer zijn om te bakken… de herfst is echt begonnen en dat vraagt om een lekker baksel. Ik zou zeggen, veel bakplezier en eet smakelijk!

KOEKJES MET WITTE CHOCOLADE EN FRAMBOOS

Ingrediënten:
voor ong. 16 koekjes

  • 110 gram roomboter
  • 60 gram kristalsuiker
  • 60 gram lichte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 125 gram witte chocolade, fijngehakt
  • 60 gram gevriesdroogde frambozen (je kunt ook diepvries frambozen gebruiken)

Werkwijze:

  1. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en zet deze aan de kant.
  2. Klop de boter met de beide soorten suiker in ong. 5 min. licht en romig. Voeg het ei en de vanille toe en mix tot een glad geheel. Voeg de bloem, het bakpoeder en zout toe en mix kort door tot dit is opgenomen. Spatel tenslotte de fijngehakte chocolade en de frambozen door het deeg.
  3. Maak van het deeg bolletjes van 40 gram en leg deze op de bakplaten. Dek af met plasticfolie en plaats min. 30 min. in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Druk de bolletjes deeg een beetje plat en bak de koekjes in 2 ladingen ong. 12-15 min., tot de rand goudbruin is.
  5. Laat de koekjes ong. 10 minuten afkoelen op de bakplaat en verplaats ze daarna voorzichtig naar een rooster om verder af te koelen.
  6. Eet smakelijk!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties