IJs en dessert Recepten

Sinaasappel-tiramisu

Heerlijk romige en frisse sinaasappel-tiramisu, zonder ei en zonder alcohol, zodat iedereen er van mee kan genieten. Een perfect toetje, wat je makkelijk vooraf kunt maken. Dus ik zou zeggen, haal de ingrediënten in huis en ga nog dit weekend genieten van dit heerlijke dessert!

Deze tiramisu is geïnspireerd door de tiramisu met rood fruit van Ingrid Hendriks. Gemaakt ter ere van de elfde Swiepswoepswap van Mandy. Dan maak je een recept van iemand anders, maar dan met een twist. Nu doe ik dat meestal al, want ik houd me eigenlijk nooit aan een recept… maar dit keer moest dat zelfs. En dat resulteerde dus in een fantastisch dessert, perfect voor dit zonnige weer!

Ingrediënten (voor 6 personen)
· 250 ml slagroom
· 2 zakjes vanillesuiker
· 250 gram mascarpone
· 100 gram poedersuiker
· 250 ml sinaasappelsap
· 1 el kristalsuiker
· 3 à 4 sinaasappels
· 1 pak lange vingers

Werkwijze
1. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.

2. Roer de mascarpone los met de poedersuiker, 2 el sinaasappelsap en de rasp van 1 sinaasappel. Spatel de slagroom hier doorheen.

3. Verwarm 50 ml sinaasappelsap en los de kristalsuiker hierin op. Meng dit met het overige sinaasappelsap. Snijd de sinaasappel in plakjes en verwijder de schil en eventuele pitten.

4. Verdeel de helft van de lange vingers over de bodem van een ovenschaal met de gesuikerde kant naar boven. Sprankel de helft van het sinaasappelsap hierover en verdeel de helft van het mascarponemengsel hierover. Leg de helft van de sinaasappelplakjes hierop.

5. Dek af met de rest van de lange vingers, besprenkel deze met het restant van het sinaasappelsap en verdeel de overgebleven mascarpone hier overheen. Leg de rest van de sinaasappelplakjes hierop.

6. Dek de schaal af met plasticfolie en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast.

Eet smakelijk!

Liefs, Elsbeth

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties