Recepten Taarten en koekjes

Granola-blondie met gedroogde appel en cranberry

Vandaag maakte ik deze heerlijke granola-blondie met gedroogde appel en cranberry. Aan de buitenkant lekker krokant en vanbinnen heerlijk smeuïg. De granola geeft een lekkere structuur aan deze blondie. Wat mij betreft is deze combinatie zeer geslaagd!

Hoe ik op het idee kwam? Deze maand doe ik weer mee aan de Swiepswoepswap van Mandy en dit keer werd ik gekoppeld aan Christel van Crunchy Granola. Christel heeft op haar site heel veel lekkere granolarecepten gedeeld. Eén daarvan heb ik dus als basis gebruikt voor deze fantastische granola-blondie.

GRANOLA-BLONDIE MET GEDROOGDE APPEL EN CRANBERRY

Ingrediënten
· 125 gram bloem
· 1 tl bakpoeder
· snuf zout
· 120 gram boter
· 200 gram lichte basterdsuiker
· 2 eieren
· 1 tl vanille
· 185 gram Appelgranola met cranberries (ik gebruikte dit recept en verving de gedroogde vijgen door cranberry’s)

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakblik van 20x20cm met bakpapier.
  2. Meng in een middelgrote kom de bloem met het bakpoeder en zout en zet dit apart.
  3. Klop in een andere kom de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg één voor één de eieren toe. Meng tot het ei goed is opgenomen voor je de volgende toevoegt. Voeg vervolgens het vanille-extract toe en meng dit door het beslag.
  4. Voeg het bloemmengsel toe en meng dit kort door, totdat het net is opgenomen. Voeg vervolgens de granola toe en spatel dit door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de blondie in ong. 30-35 minuten tot deze goudbruin is. Laat de blondie volledig afkoelen voor je deze in stukjes snijdt.
  6. Eet smakelijk!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties