Recepten Taarten en koekjes

Citroen kwarktaart

Het is weer bijna Pasen, dus het leek me wel tijd om weer wat recepten te delen! Allereest een citroen-kwarktaart in pastelkleuren. Een kwarktaart is sowieso een goed basisrecept om in je repertoire te hebben en je kunt er heel veel kanten mee op. Dit keer maakte ik ‘m in pasteltinten, maar je kunt de kleurstof natuurlijk ook weglaten en de kwarktaart decoreren met citroenrasp en/of lemoncurd.

Ingrediënten
Bodem
· 70 gram roomboter
· 125 gram biscuitjes

Kwarkvulling
· 6,5 blaadje gelatine
· 1 el citroensap
· 2 tl citroenrasp
· 200 ml slagroom
· 120 gram kristalsuiker
· 400 gram kwark
· Gele, rode en blauwe gelkleurstof

Decoratie
· Pastelkleurige sprinkles
· (M&M) pasteitjes

Ik gebruikte een springvorm van 19 cm. Gebruik je een springvorm van 23 cm., vermenigvuldig de ingrediënten dan met 1,25.

Werkwijze
1. Laat de blaadjes gelatine 10 min. weken in koud water.

2. Bekleed een springvorm met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Maak de biscuitjes fijn en meng deze door de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel of de onderkant van een glas. Zet de vorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven.

3. Verwarm het citroensap met de rasp en los de gelatine hierin op. Laat dit afkoelen en klop ondertussen de slagroom met de suiker stijf. Voeg het citroensap met de gelatine en de kwark toe en spatel dit door de slagroom heen.

4. Verdeel het kwarkmengsel in 3 delen (120 gram, 60 gram en het overige gedeelte). Doe 6 druppels* gele kleurstof bij het overige gedeelte en meng dit goed door tot je een egaal geel mengsel hebt. Doe 6 druppels* rode kleurstof bij de 120 gram kwark en meng dit door tot je een roze mengsel hebt. Bij de 60 gram doe je 3 druppels* gele kleurstof en 1 druppel* blauwe kleurstof om zo een groen mengsel te krijgen.
* het aantal genoemde druppels kleurstof is een indicatie, je kunt altijd iets meer gebruiken als je de kleuren wat feller wilt hebben.

5. Giet het gele kwarkmengsel in de springvorm. Giet vervolgens het roze mengsel in het midden, er vormt zicht nu een cirkel. Giet in het midden van die cirkel vervolgens het groene mengsel.

6. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Beter nog is een hele nacht. Versier de taart voor het serveren met de sprinkles en (M&M) paaseitjes.

Eet smakelijk!

Liefs, Elsbeth

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties