Wat kun je tijdens de kerstvakantie nu beter doen dan bakken? Al helemaal in een lockdown het ideale tijdverdrijf. Deze fantastische amandelkoekjes met sinaasappel en cranberry zijn echte kerstkoekjes wat mij betreft. Vanbinnen zijn ze heerlijk spijsachtig en ze zijn ook nog eens glutenvrij!

Ingrediënten
· 200 gram amandelmeel
· Snuf zout
· Rasp van 1 à 1,5 sinaasappel
· 2 eiwitten, op kamertemperatuur
· 175 gram kristalsuiker
· 2 tl sinaasappelsap
· 35 gram gedroogde cranberries
· 35 gram poedersuiker (om de koekjes door te rollen)
Werkwijze
1. Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
2. Mix in een middelgrote kom het amandelmeel met het zout en de sinaasappelrasp.
3. Klop de eiwitten in een aparte kom tot ze schuim-achtig zijn. Voeg lepel voor lepel de suiker toe en klop door tot zich stevige pieken vormen. Spatel voorzichtig het sinaasappelsap en het meel-mengsel door de eiwitten totdat het goed gemengd is.
4. Rol balletjes van ong. 4 cm. Het is handig om hierbij vochtige handen te hebben, het deeg is namelijk nogal plakkerig. Daarna rol je de balletjes door de poedersuiker en plaats je ze op de bakplaat. Let op dat er genoeg ruimte tussen zit.
5. Bak de koekjes 15-17 minuten op 180ºC. De bovenkant moet ‘barsten’ en de onderkant licht gebruind zijn. Laat de koekjes 10 minuten afkoelen op de bakplaat en laat ze vervolgens verse afkoelen op een rooster.
Eet smakelijk!
Liefs, Elsbeth