Basisrecepten Recepten

Boterkoek

Het was nogal stil hier, omdat ik lekker van mijn vakantie aan het genieten was. Maar ik ben terug van weggeweest en deel daarom vandaag het recept voor deze fantastische vanille boterkoek.

Boterkoek doet het bij ons altijd goed. Lekker snel klaar, weinig ingrediënten voor nodig -die je meestal toch al in huis hebt- en ook nog eens super lekker. Ik zou zeggen, veel bakplezier!

Vanille boterkoek

Ingrediënten:
· 200 gram roomboter, ongezouten, op kamertemp.
· 185 gram suiker
· Zakje vanillesuiker
· 1 ei
· 1 tl vanille extract
· 250 gram bloem
· Snuf zout

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een boterkoekvorm of een springvorm van 24 cm. in.
  2. Klop de boter met de beide soorten suiker tot een romig, luchtig mengsel. Voeg het ei en het vanille extract toe en mix tot dit is opgenomen. Voeg de bloem en het zout toe en meng dit door het deeg heen.
  3. Verdeel het deeg over de ingevette vorm en maak de bovenkant glad. Bestrijk het deeg eventueel met een beetje melk. (Zo krijgt de boterkoek een mooie goudbruine kleur tijdens het bakken.) Gebruik een vork om een patroon in de boterkoek te maken.
  4. Bak de boterkoek 25–30 minuten op 180°C. Laat de koek volledig afkoelen in de vorm voordat je hem in punten snijd.
  5. Eet smakelijk!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties