Cake

Bananenbrood met roomkaasglazuur

Bananenbrood, de manier om overrijpe bananen op te maken. Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger het bananenbrood!

Over het algemeen een redelijk gezond en dus verantwoord tussendoortje, maar dit keer een iets minder gezonde versie. Wel de lekkerste die ik ooit gemaakt heb, dus dat heb ik er persoonlijk graag voor over!

Als je wat minder ongezond wilt doen kun je het roomkaasglazuur natuurlijk overslaan. Maar wat mij betreft maakt het glazuur het bananenbrood wel helemaal af… Het glazuur is ook heerlijk op een carrot cake trouwens, maar laten we voor nu naar het recept voor dit bananenbrood gaan…

BANANENBROOD MET ROOMKAASGLAZUUR

INGREDIËNTEN:

Voor het bananenbrood:

  • 120 gram boter, gesmolten
  • 75 gram kristalsuiker
  • 75 gram lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 75 ml melk
  • 1,5 tl vanille-extract
  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 270 gram bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Snuf zout

Voor de ‘swirl’:

  • 50 gram donkere basterdsuiker
  • 2,5 tl kaneel
  • 1 tl cacaopoeder (optioneel, voor de kleur)

Voor het glazuur:

  • 40 gram boter
  • 60 gram poedersuiker
  • 100 gram roomkaas
  • 0,5 tl vanille-extract

WERKWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 165 ˚C en vet een bakblik in.
  2. Meng de donkere basterdsuiker met de kaneel en de cacaopoeder en zet dit apart.
  3. Mix in een middelgrote kom de boter met de suiker en klop hier één voor één de eieren doorheen. Roer de melk, het vanille extract en de geprakte bananen hier doorheen.
  4. Mix de bloem, bakpoeder en het zout door het beslag. Let op dat je niet te lang mixt; je kunt stoppen zodra het goed gemengd is.
  5. Giet de helft van het beslag in de vorm. Verdeel hierover het donkere suikermengsel en giet de rest van het beslag in de vorm. Ga met de achterkant van een mes voorzichtig door het beslag zodat er een swirl ontstaat.
  6. Bak het bananenbrood in ong. 50-60 minuten gaar. Je kunt checken of het bananenbrood gaar is door een satéprikker in de cake te prikken. Als deze er droog uitkomt is je bananenbrood gaar. Laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de vorm en stort het daarna op een rek om verder af te koelen.
  7. Maak ondertussen het glazuur. Klop hiervoor de boter met de poedersuiker romig. Klop de roomkaas er doorheen tot je een luchtig, stevig glazuur hebt. Klop als laatste kort het vanille-extract door het glazuur.
  8. Giet het glazuur over het afgekoelde bananenbrood. Ik strooide hier nog wat fijngehakte amandelen over, maar je kunt natuurlijk ook andere noten gebruiken. Eet smakelijk!

Liefs, Elsbeth

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties