Cake Recepten

Aardbeiencake

Deze heerlijk frisse, zomerse vanillecake met luchtige mascarponeroom en verse aardbeien is ideaal om te bakken nu de zomer zelf nog op zich laat wachten.

Aardbeien en vanille zijn een fantastische combinatie en in deze cake komt die combinatie ook weer goed tot zijn recht.

Ingrediënten
Voor de cake:

· 150 gram bloem
· 1,5 el maïzena
· 1,5 tl bakpoeder
· snuf zout
· 55 gram boter
· 125 gram kristalsuiker
· 1 ei
· 1 tl vanille extract
· 120 ml melk
· 65 ml Griekse yoghurt
· 75 gram aardbeien

Voor de topping:
· 150 ml slagroom
· 1 el kristalsuiker
· 1 zakje vanillesuiker
· 0,5 el vanille extract
· 150 gram mascarpone
· 150 gram aardbeien

Werkwijze
1. Verwarm de oven voor op 175°C en vet een bakvorm van 18x18cm in.

2. Meng de bloem met de maïzena, het bakpoeder en het zout in een middelgrote kom en zet deze apart.

3. Klop de boter met de suiker in een andere kom tot een luchtig en romig mengsel. Voeg het ei en het vanille extract toe en mix tot dit is opgenomen. Voeg vervolgens de melk en de yoghurt toe en mix tot een geheel.

4. Voeg de helft van de droge ingrediënten toe en mix op de laagste stand tot dit is opgenomen. Voeg de andere helft van de droge ingrediënten toe en mix weer tot deze zijn opgenomen.

5. Spatel vervolgens de aardbeien door het beslag en stort het beslag in de ingevette bakvorm. Bak de cake in ong. 25 min. op 175°C tot deze goudbruin en gaar is en laat deze volledig afkoelen.

6. Klop de slagroom met de beide soorten suiker stijf. Voeg het vanille extract en de mascarpone toe en mix dit tot een geheel. Verdeel de mascarponeroom over de afgekoelde cake en verdeel hierover de aardbeien.

Eet smakelijk!

Liefs, Elsbeth

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties