Taarten en koekjes

Funfetti Koekjes

Verjaardagstaart in koekjesvorm, zo kun je deze koekjes het beste omschrijven. Ze zien er vrolijk uit en smaken echt naar meer… De structuur van dit koekje is wat zachter dan ik normaal lekker vind, maar bij dit koekje vind ik dat heerlijk!

Ik heb ervoor gekozen om de koekjes te koelen voor het bakken. Dit zorgt ervoor dat de koekjes minder uitlopen. Je kunt deze stap overslaan, maar let er dan extra op dat er genoeg ruimte is tussen de koekjes om te voorkomen dat je één grote plak koek krijgt.

FUNFETTI KOEKJES

INGREDIËNTEN:

  • 200 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl baking soda
  • 0,5 tl zout
  • 120 gram boter
  • 75 gram kristalsuiker
  • 75 gram lichte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 85 gram sprinkles

WERKWIJZE:

  1. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  2. Zeef bloem, bakpoeder en zout boven een middelgrote kom. Meng dit door elkaar en zet de kom apart.
  3. Klop de boter met de kristalsuiker en de basterdsuiker romig en licht. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix tot dit is opgenomen. Voeg het bloemmengsel toe en mix tot ook dit is opgenomen. Voeg de sprinkles toe en mix deze door het beslag.
  4. Rol bolletjes van het deeg en leg deze op de bakplaten. Zorg dat er ong. 5 cm. tussen de koekjes zit. Plaats de koekjes minimaal een uur in de koelkast voordat je ze bakt. Dit voorkomt dat de koekjes uitlopen in de oven.
  5. Bak de koekjes ong. 12 minuten op 180 °C, of tot de randjes goudbruin kleuren. Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen en verplaats ze vervolgens naar een rek om verder af te koelen.

Zelf heb ik redelijk grote koekjes gebakken, maar je kunt natuurlijk ook kleinere koekjes bakken. Dit heeft wel invloed op de oventijd, dus let dan goed op dat de koekjes niet te donker worden.

Liefs, Elsbeth

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties