Vandaag ben ik jarig – 24 jaar! En dat moet gevierd worden, met taart uiteraard! En daarom deel ik vandaag het recept voor deze heerlijk smeuïge honingcake met honingroom en perziken.
Lekker zomers dus! Hij viel erg in de smaak bij ons en we hebben hem inmiddels dan ook al meerdere keren op… Ik gebruikte perziken, maar je kunt hem ook zeker maken met nectarines of sinaasappel, dat past ook heel goed bij de volle honingsmaak.

Honingcake met honingroom en perziken
Ingrediënten:
Voor de cake:
· 300 gram bloem
· 2 tl bakpoeder
· 0,5 tl baking soda
· 0,5 tl kaneel
· Snuf zout
· 175 gram boter
· 110 gram suiker
· 3 eieren
· 1 tl vanille extract
· 185 ml honing
· 260 ml karnemelk
Voor de afwerking:
· 300 ml slagroom
· Snuf zout
· 150 gram mascarpone
· 5 el honing
· 0,5 tl vanille extract
· 4 à 5 perziken
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een ronde springvorm van 18 cm. met bakpapier. Je kunt de randen invetten, maar ze ook bekleden met bakpapier.
- Meng in een middelgrote kom de bloem met het zout, de bakpoeder, baking soda en kaneel en zet deze apart.
- Klop de boter met de suiker tot een romig, luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix tot het ei is opgenomen voor je de volgende toevoegt. Voeg vervolgens de vanille toe en mix tot deze ook is opgenomen.
- Voeg de helft van de honing en de karnemelk toe en mix tot een glad geheel. Voeg vervolgens de helft van de droge ingrediënten toe en mix tot dit is opgenomen. Voeg vervolgens de tweede helft van de honing en karnemelk toe en mix weer tot een glad mengsel. Voeg daarna de tweede helft van droge ingrediënten toe en mix tot dit is opgenomen. Let hierbij op dat je niet te lang mixt.
- Giet het beslag in de ingevette vorm en bak de cake in ong. 50 min. goudbruin en gaar. Laat de cake 15 min. afkoelen in de vorm en laat hem vervolgens verder afkoelen op een rooster
- Klop de slagroom met de klopvast en het zout lobbig. Zet de mixer uit en voeg de mascarpone, honing en het vanille extract toe. Klop tot zich stijve pieken vormen.
- Snijd de perziken in partjes. Snijd de taart als deze volledig is afgekoeld horizontaal door, zodat je 2 lagen hebt. Verdeel de helft van de honingroom hierover en verdeel hier partjes perzik over. Leg vervolgens de andere helft van de cake hier bovenop en verdeel de honingroom eroverheen. Leg hier tenslotte partjes perzik in een cirkel op.
- Eet smakelijk!
Heb je deze taart gemaakt? Laat in de reacties even weten wat je ervan vindt, dat vind ik leuk om te horen. Veel bakplezier!