Recepten Taarten en koekjes

Advocaat tompouces

Het laatste paasrecept wat ik deel is denk ik mijn favoriet. Een tompouce met Zwitserse room, advocaat, banketbakkersroom en advocaatglazuur. Door de ronde vorm werden ze bij ons thuis spottend een ‘tomsoes’ genoemd. Maar… de smaak is fantastisch, daar was iedereen het over eens!

Ingrediënten – voor 5 stuks
· Rol vers bladerdeeg of 10 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
· 150 ml goed gekoelde slagroom
· 225 gr banketbakkersroom
· 5 el + 1 tl advocaat
· 100 gr poedersuiker
· 0,5 el water

Werkwijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Als je diepvries bladerdeeg gebruikt, laat het deeg dan eerst ontdooien. Steek 10 cirkels met een doorsnee van 8,5 cm uit het bladerdeeg.* Je kunt natuurlijk ook gewoon rechthoekige tompouces maken. Prik de plakjes in met een vork en bak ze 15 – 20 min. op 200°C. Laat het afgebakken bladerdeeg afkoelen.

2. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Meng 75 gram banketbakkersroom met 75 gram van de slagroom om Zwitserse room te maken. Doe de Zwitserse room in een spuitzak (zonder of met een gladde spuitmond) en doe hetzelfde met de overgebleven 150 gram banketbakkersroom. Doe de overgebleven 75 gram geklopte slagroom in een spuitzak met een stervormige spuitmond.

3. Maak een glazuur van de poedersuiker, 1 tl advocaat en 0,5 el water. Voeg als het glazuur te dik is een paar druppels water toe; als het te dun is voeg je extra poedersuiker toe.

4. Spuit een laag Zwitserse room op een plakje bladerdeeg en verdeel hierover een eetlepel advocaat. Spuit hierop een laag banketbakkersroom. Doe dit met 5 plakjes bladerdeeg. Bedek de overige 5 plakjes bladerdeeg met glazuur en leg ze op de tompouces. Spuit hierop toefjes slagroom.

* Van het overgebleven bladerdeeg maakte ik kaasstengels, maar je kunt er uiteraard ook iets anders mee doen!

Eet smakelijk!

Liefs, Elsbeth

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties