Vandaag ben ik 23 jaar geworden en dat vier ik graag door het recept van deze heerlijke aardbeien-roomtaart met jullie te delen!
De taart bestaat uit een bodem van biscuit met verrukkelijke frisse mascarponeroom en verse aardbeien. Perfect voor de zomer dus! Deze taart viel bij ons thuis goed in de smaak; ik heb hem deze week dan ook al twee keer gemaakt… dat zegt genoeg toch?
De biscuitbodem in dit recept is trouwens een perfect basisrecept om in je repertoire te hebben, en eigenlijk heel makkelijk om te maken. Daar zit je altijd goed mee!

AARDBEIENTAART MET MASCARPONEROOM
INGREDIËNTEN:
Voor de biscuit:
- 3 eieren, gesplitst en op kamertemperatuur
- 90 gram suiker
- 6 gram vanillesuiker
- snuf zout
- 20 gram maïzena
- 70 gram bloem
Voor de opmaak:
- 200 ml slagroom
- 60 gram poedersuiker
- 1 zakje Klop-fix
- 125 gram mascarpone
- 0,5 tl vanille extract
- 0,5 – 1 tl citroenrasp
- 6 el aardbeienjam
- verse aardbeien, ong. 250 gram
WERKWIJZE:
Voor de biscuitbodem:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm van 25 cm. in en zorg ervoor dat je kom en garde volledig vetvrij zijn.
- Mix in een middelgrote kom de maïzena, bloem en het zout door elkaar en zet dit apart.
- Klop de eiwitten in een grote kom kort luchtig tot zich zachte pieken beginnen te vormen. Voeg de suiker in gedeeltes toe terwijl je de eiwitten volledig luchtig en stijf klopt.
- Klop de eidooiers los en spatel ze met de hand voorzichtig door de opgeklopte eiwitten, zodat de massa zo luchtig mogelijk blijft.
- Zeef de droge ingrediënten boven het ei-mengsel en spatel ze er voorzichtig doorheen tot je een glad beslag hebt.
- Giet het beslag in de ingevette bakvorm en bak de bodem in 25 – 30 minuten gaar.
Voor de opmaak:
- Klop de slagroom met de poedersuiker en een zakje Klop-fix tot zich stijve pieken vormen. Voeg de mascarpone, vanille en citroenrasp door en klop tot een luchtig mengsel met stevige pieken.
- Smeer een laagje aardbeienjam op de biscuitbodem en verdeel hier ongeveer 1/3 van de mascarponeroom overheen. Verdeel de rest van de jam hier overheen en beleg met plakjes aardbei. Verdeel hier het restant van de mascarponeroom overheen en decoreer de taart met de rest van de aardbeien.
Liefs, Elsbeth