Bijgerechten Recepten

Aardbei-rabarbercompote

Rabarber, ik ben er dol op! Zeker in combinatie met aardbeien… Uiteraard moest daar een recept mee gemaakt worden. Deze compote is echt fantastisch en voor meerdere dingen te gebruiken!

Je kunt er een slof mee maken, je kunt het als taartvulling gebruiken, je kunt er lekkere broodjes mee vullen, maar je kunt het ook gewoon lekker op een beschuitje doen. En zo kan ik nog wel even doorgaan…

Kortom, een heerlijk veelzijdig recept – en het is super makkelijk en snel klaar te maken

Ingrediënten
· 200 gram rabarber, in stukjes
· 250 gram aardbeien, in vieren
· 5 gram suiker
· 16 gram vanillesuiker
· 25 gram maïzena

Werkwijze
1. Meng de ingrediënten in een pan door elkaar en laat ze 10 minuten staan.

2. Verwarm vervolgens onder af en toe doorroeren op middelhoog vuur tot tegen het kookpunt. Draai het vuur laag en blijf af en toe doorroeren. Laat het mengsel nog 8 à 10 minuten doorpruttelen.

3. Doe de compote vervolgens in een hittebestendige glazen pot. Laat de compote afkoelen en bewaar deze in de koelkast.

Eet smakelijk!

Liefs, Elsbeth

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties