Je ziet in deze periode nogal veel Sinterklaasbaksels voorbijkomen, en ik doe lekker mee. Ik ben dol op deze periode en eet alles waar speculaas(kruiden) inzit. Niet echt verrassend dus dat ik op het recept voor deze speculaas-cupcakes kwam. De Speculoos-botercrème maakt deze heerlijke cupcakes helemaal af.

Ingrediënten
Cupcakes
· 150 gram bloem
· 0,5 tl bakpoeder
· Snuf zout
· 4 tl speculaaskruiden
· 75 gram fijngehakte kruidnoten
· 150 gram roomboter, op kamertemp.
· 135 gram lichte basterdsuiker
· 3 eieren
· 3 el halfvolle melk
Botercrème
· 200 gram boter
· 175 gram poedersuiker
· 4 el Speculoos
· 1,5 tl speculaaskruiden
Werkwijze
1. Verwarm de oven voor op 175°. Bekleed een muffinbakblik met papieren vormpjes.
2. Meng de bloem met de bakpoeder, het zout, de speculaaskruiden en de fijngehakte kruidnoten en zet apart.
3. Klop de boter met de basterdsuiker romig en voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei toe als het vorige ei is opgenomen. Meng de droge ingrediënten erdoor tot het een geheel vormt. Voeg de melk toe aan het beslag en meng dit goed door.
4. Bak de cupcakes in ong. 20 min goudbruin en gaar. Je kunt testen of ze gaar zijn door een cocktailprikker in het midden te prikken. Als deze er schoon uitkomt zijn de cupcakes gaar. Laat de cupcakes volledig afkoelen.
5. Mix voor de botercrème de boter met de poedersuiker romig en glad. Voeg de Speculoos en de speculaaskruiden toe en mix tot een glad geheel.
6. Doe de botercrème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit toeven op de cupcakes. Bestrooi de cupcakes eventueel met verkruimelde speculaasjes of Schuddebuikjes.
Eet smakelijk!
Liefs, Elsbeth