Basisrecepten Recepten

Frambozen Curd

Deze makkelijke frambozen curd met een vleugje citroen is ontzettend lekker – en zo gemaakt! Heerlijk bij scones, wafels of crèpes, maar ook ideaal om te gebruiken in andere recepten.

Met dit recept maak je zonder veel moeite te doen een heerlijk gladde curd met een perfecte mix van zoet en zuur. Ik gebruikte verse frambozen, maar je kunt de curd ook prima maken met diepvriesframbozen.

FRAMBOZEN CURD

Ingrediënten:
· 275 gram frambozen
· 50 gram boter, in blokjes
· 50 gram suiker
· 2 tl citroensap
· snuf zout
· 2 eidooiers, losgeklopt

Werkwijze:

  1. Verwarm de frambozen al roerend in een steelpan totdat de frambozen uit elkaar vallen. Laat het mengsel ongeveer 3 min. inkoken en pureer het met een staafmixer of in een blender tot een glad mengsel. Haal de puree door een zeef, zodat je de pitjes eruit filtert.
  2. Verwarm de frambozenpuree met de boter, suiker, het citroensap en het zout op middelhoog vuur, totdat de boter gesmolten is.
  3. Haal de pan van het vuur en giet al roerend de eidooiers bij het mengsel. Zet de pan weer op het vuur. Blijf roeren tot het mengsel indikt en op de achterkant van de lepel blijft zitten.
  4. Laat de curd afkoelen en giet deze vervolgens in een afsluitbare glazen pot. Je kunt de curd sowieso 2 à 3 weken in de koelkast bewaren.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties