Recepten Taarten en koekjes

Snelle plaattaart met nectarines

Vandaag heb ik een heerlijk zomers recept voor jullie: een snelle plaattaart met nectarines.

Meestal maak ik een hartige plaattaart, samen met een frisse salade de ideale maaltijd.

Maar nu wilde ik snel iets lekkers voor bij de koffie. Er ligt eigenlijk standaard een rol bladerdeeg in de koelkast en er waren nectarines die op moesten, dus de keuze was snel gemaakt.

Met dit recept kun je eindeloos variëren. Je kunt in plaats van nectarines bijvoorbeeld appels of perziken gebruiken.

Eventueel kan je de plaattaart besprenkelen met wat vanille-glazuur, maar ook zonder is deze plaattaart heerlijk!

SNELLE PLAATTAART MET NECTARINES

INGREDIËNTEN:

Voor de plaattaart:

  • Rol koelvers bladerdeeg
  • 4 à 5 nectarines
  • 30 gram suiker
  • 1/4 tl vanille-extract
  • 1 el maïzena
  • 1 ei
  • 2 el fijngehakte amandelen

Voor het glazuur:

  • 65 gram poedersuiker
  • 1 el melk
  • 0,5 tl vanille-extract

WERKWIJZE:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de nectarines in plakjes en meng deze in een kom met de suiker, het vanille-extract en de maïzena.
  3. Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg. Beleg het bladerdeeg met de plakjes nectarine en bestrijk de plakjes met het uitlekvocht.
  4. Klop het ei los met een vork en bestrijk de randen van het bladerdeeg hiermee.
  5. Strooi de fijngehakte amandelen over de plaattaart en bak deze in ong. 20-25 minuten goudbruin en gaar op 200 °C.
  6. Meng voor het glazuur de poedersuiker met de melk en het vanille-extract. Laat de plaattaart afkoelen voor je deze met het glazuur besprenkelt. Eet smakelijk!

Liefs, Elsbeth

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties