Ontbijt Recepten

Snelle aardbei-rabarberbroodjes

Heerlijke aardbei-rabarberbroodjes die ook nog eens lekker snel klaar zijn! Ik zeg: ideaal voor het moederdagontbijt… Ik maakte ze met de compote die ik gisteren deelde. Dat ze zo snel klaar zijn, komt omdat je in plaats van gist bakpoeder gebruikt.

Ik voegde nog een beetje witte chocolade toe, die ik nog had liggen omdat ik het nodig had voor een ander recept. Ik houd namelijk eigenlijk helemaal niet van witte chocolade en zo was het mooi op… Maar, eerlijk is eerlijk, in deze broodjes vond ik het een lekkere toevoeging!

Mocht je nog inspiratie zoeken voor een moederdagontbijt, dan heb je die nu gevonden!

Ingrediënten – voor 8 stuks
Voor de broodjes:

· 135 gram bloem
· 20 gram suiker
· 0,5 el bakpoeder
· 0,5 tl zout
· 35 gram roomboter, op kamertemp.
· 85 ml melk
· 4 el rabarbercompote
· 25 gram fijngehakte witte chocolade

Voor het glazuur:
· 65 gram roomkaas, op kamertemp.
· 30 gram roomboter, op kamertemp.
· 65 gram poedersuiker
· 0,5 tl vanille extract
· Snuf zout
· 60 ml melk (of meer, indien nodig)

Werkwijze
1. Verwarm de oven voor op 190°C en vet een ovenschaal van 23 x 17,5 cm. in.

2. Meng de droge ingrediënten door elkaar. Voeg de boter toe en meng deze erdoor tot je een kruimelig mengsel hebt. Voeg de melk toe en meng door tot een glad mengsel.

3. Bestrooi je werkblad rijkelijk met bloem en stort het deeg erop. Vorm het deeg tot een gladde bal. Als het te plakkerig is, kun je iets meer bloem toevoegen.

4. Bestrooi je werkblad indien nodig met meer bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekig lap van ong. 30 x 12,5 cm. Verdeel de rabarbercompote over het deeg en strooi hier overheen de witte chocolade.

5. Rol het deeg op (over de korte kant) en snijd het in 8 gelijke plakjes. Verdeel de plakjes over de ingevette bakvorm en bak ze ong. 28-30 min. op 190°C.

6. Maak terwijl de broodjes in de oven staan het glazuur. Meng hiervoor de roomkaas met de boter tot een glad geheel. Voeg de vanille en het zout toe en meng dit weer door tot je een glad geheel hebt. Voeg de poedersuiker toe en roer tot dit volledig opgenomen is. Voeg 1 el melk toe en meng dit door het glazuur. Blijf dit herhalen tot je een glazuur hebt wat je kunt schenken, maar nog wel lekker dik is.

7. Bedek de broodjes als ze net uit de oven komen met het glazuur. Serveer de broodjes gelijk.

Eet smakelijk!

Liefs, Elsbeth

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties