Een slof is één van mijn favoriete taarten. De bodem is heerlijk en je kunt qua vulling alle kanten op. Dit keer koos ik ervoor om de slof te vullen met aardbei-rabarbercompote. Ik had namelijk nogal veel compote gemaakt, met de gedachte dat die vast van pas zou komen. En dat klopt! Ook in deze slof zorgde het voor een lekkere frisse smaak.

Ingrediënten – voor 2 sloffen
Voor de sloffenbodems:
· 180 gram roomboter
· 125 gram kristalsuiker
· snuf zout
· 1 eidooier
· 2 tl citroenrasp
· 150 gram banketbakkersroom
· 250 gram bloem
· 2,5 tl bakpoeder
Voor de vulling:
· 350 gram aardbei-rabarbercompote
· 200 ml slagroom
· 2 el suiker
· 10 aardbeien
Werkwijze
1. Meng boter, suiker, zout, eidooier en citroenrasp tot een romig geheel. Zeef de bloem en bakpoeder hierboven en kneed tot een samenhangend deeg. Maak een bal van het deeg en wikkel deze in plasticfolie. Laat het deeg minimaal een uur in de koelkast rusten.
2. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ong. 8 mm. Steek met de sloffenring een plak uit en plaats deze op de bakplaat. Verdeel de room over de bodem, houd hierbij 1,5 cm. vanaf de rand vrij. Vet de vorm in en plaats deze weer om de deegplak heen. Doe hetzelfde voor de tweede sloffenbodem.
4. Bak de slof 25-28 minuten op 180°C. Verwijder de vorm gelijk nadat je de slof uit de oven haalt en laat de slof volledig afkoelen voordat je deze verder afmaakt.
5. Verdeel de aardbei-rabarbercompote over de sloffen. Klop de slagroom stijf met de suiker en spuit deze op de sloffen. Verdeel de aardbeien over de slof.
Eet smakelijk!
Liefs, Elsbeth