Recepten Taarten en koekjes

Appel-kruimelrepen met bosbessenjam

Deze appel-kruimelrepen met bosbessenjam zijn het gevolg van een potje jam wat we van de buren kregen. En al zeg ik het zelf, ze zijn erg geslaagd!

Na alle oliebollen en appelflappen was het tijd voor een fris baksel. Niet per se een gezond baksel, want als je het doet moet je het goed doen, vind ik. Deze repen zijn heerlijk fris en extra lekker als ze nog een beetje warm zijn. Tip: nog lekkerder met een beetje (vanille)room! Of als dessert, met een bolletje vanille-ijs!

APPEL-KRUIMELREPEN MET BOSBESSENJAM

Ingrediënten
· 400 gram bloem
· 1 tl bakpoeder
· Snuf zout
· 120 gram kristalsuiker
· 8 gram vanillesuiker
· 150 gram koude boter, in blokjes
· 3 eieren
· 250 gram bosbessenjam
· 2 appels, in schijfjes

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakblik van 20×30 cm met bakpapier of vet het in.
  2. Mix de bloem met het bakpoeder, zout en de beide soorten suiker. Voeg de boter toe en wrijf deze met je vingers door de droge ingrediënten tot je een kruimelig deeg hebt.
  3. Voeg de eieren toe en meng door het deeg tot deze net zijn opgenomen.
  4. Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem van het bakblik en druk het goed aan. Verdeel de bosbessenjam over de deegbodem en verdeel daaroverheen de schijfjes appel. Verdeel tenslotte het laatste deel van het kruimeldeeg over de appels.
  5. Bak de kruimelkoek in ong. 40-45 min. af op 180°C, tot het deeg goudbruin en gaar is. Laat de koek even afkoelen voordat je deze in repen snijdt en bestrooi eventueel met poedersuiker.
  6. Eet smakelijk!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties