Deze toetjes met bokkenpootjes, advocaat en room zijn het ideale dessert – en al helemaal met Pasen. Hier thuis was het een grote favoriet.
Zelf eet ik eigenlijk bijna nooit een toetje; wij hebben niet standaard elke avond een pak vla of yoghurt op tafel staan. Maar als ik in een restaurant eet of als we thuis wat uitgebreider eten, bewaar ik echt áltijd ruimte voor het dessert. En deze versie was enorm geslaagd.
Je kunt deze toetjes prima van tevoren maken. Sterker nog, ze zijn het allerlekkerst als je ze 1 à 2 uur van tevoren maakt en dan in de koelkast zet. Ik zou zeggen, waar wacht je nog op?!

BOKKENPOOTJES-ADVOCAAT TOETJES
Ingrediënten:
Voor de advocaatroom:
· 150 ml slagroom
· 150 gram mascarpone
· 125 gram advocaat
Verder nodig:
· Pak bokkenpootjes, gehalveerd
· Extra advocaat/tokkelroom
Werkwijze:
- Klop de slagroom lobbig en voeg de mascarpone toe. Klop tot een stevig geheel en spatel hier de 125 gram advocaat doorheen.
- Voor de opbouw: verdeel een laagje bokkenpootjes over een glas. Bedek met een laagje advocaatroom en verdeel hier overheen een eetlepel advocaat. Herhaal deze laagjes één keer.
- Decoreer het toetje met wat verkruimelde bokkenpootjes en steek tot slot een gehalveerd bokkenpootje in het toetje. Zet de toetjes bij voorkeur 1 à 2 uur in de koelkast voor je ze opeet.
- Eet smakelijk!