Zoals jullie inmiddels vast gemerkt hebben, ben ik dol op rabarber. En omdat inmiddels wel vaak genoeg compote heb gehad (wat ook erg lekker is natuurlijk!) bedacht ik dat ik ook een curd kon maken.
Als ik een curd maak, is het meestal een citroen- of sinaasappelvariant. En volgens mij ben ik daarin niet de enige. Maar van rabarber kun je dus ook prima een curd maken – en een hele lekkere ook!
Deze curd is heerlijk door de yoghurt of op een beschuitje, maar ook heerlijk als vulling voor tartelettes!

Ingrediënten
· 450 gram rabarber, in stukjes
· 200 gram kristalsuiker
· 100 ml water
· 4 eidooiers
· snuf zout
· 115 gram boter, in blokjes
· 0,5 tl vanille-extract
· evt. 1 blaadje gelatine, als je de curd gebruikt als taartvulling
Werkwijze
1. Doe de rabarber met het water en 50 gram suiker in een (steel)pan met een dikke bodem. Verwarm het mengsel op middelhoog vuur en breng dit aan de kook. Laat het 10-12 minuten pruttelen, tot rabarber zacht is.
2. Mix ondertussen de eidooiers, de overige 150 gram suiker en het zout in een aparte kom door elkaar en klop dit 2 à 3 minuten tot een luchtig mengsel.
3. Pureer het rabarbermengsel met staafmixer tot een glad mengsel. Meng de boter, het eimengsel en de vanille hierdoor en blijf roeren tot de boter gesmolten is.
4. Blijf roeren tot het mengsel indikt. Haal de pan van het vuur als de curd niet meer doorloopt. Meng als je de curd gebruikt als taartvulling 1 blaadje gelatine door de curd, en giet het mengsel in een gesteriliseerde pot.
Eet smakelijk!
Liefs, Elsbeth