Recepten

Plaattaart met ei

Deze plaattaart is een ideale lunch, maar kan met een lekkere salade erbij ook prima als avondeten! En… nog lekker makkelijk en snel klaar te maken ook! Ik gebruikte een rol bladerdeeg uit de koeling, maar je kunt ook plakjes diepvriesbladerdeeg gebruiken om een rechthoekige lap te maken, of pizzadeeg gebruiken.

Ingrediënten
· Rol vers bladerdeeg of 6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
· 3 el tomatensaus
· evt. 2 à 3 plakken ham
· 75 gram geraspte kaas
· 2 eieren
· 6 trostomaatjes, in kwarten
· peper en zout
· Italiaanse tuinkruiden

Werkwijze
1. Haal het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor gebruik uit de koeling, zodat je het beter uit kunt rollen. Verwarm de oven ondertussen voor op 200°C.

2. Rol het bladerdeeg uit en smeer het in met de tomatensaus. Houd de randen vrij en vouw deze om. Beleg het deeg met de plakken ham en strooi hier 50 gr. geraspte kaas overheen. Verdeel de tomaatjes over de plaattaart, strooi er peper en zout overheen en bak de plaattaart ong. 15 minuten op 200°C.

3. Breek de eieren boven de plaattaart. Verdeel hier de overige 25 gr. kaas overheen en strooi er peper, zout en Italiaanse tuinkruiden overheen. Bak de plaattaart nog ong. 5 minuten, totdat de eieren gestold zijn.

Eet smakelijk!

Liefs, Elsbeth

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties