Deze koekjes zijn eigenlijk gewoon de fantastisch lekkere koekjes-variant van chocolade-kruidnoten. Enorm lekker en heel simpel om te maken! Ideaal voor deze periode van het jaar, ongeacht of en hoe je Sinterklaas viert.

Ingrediënten
Koekjes
· 100 gram roomboter, ijskoud en in blokjes
· 100 gram Speculoos
· 250 gram bloem
· 1 tl bakpoeder
· Snuf zout
· 100 gram kristalsuiker
· 3 el ijskoud water
Decoratie
· 75 gram pure chocolade
· 1 – 2 el Schuddebuikjes
Werkwijze
1. Doe de boter met de Speculoos in een kom. Zeef de bloem en de bakpoeder hierboven en voeg de suiker en het zout toe. Kneed het tot een geheel.
2. Voeg één voor één de lepels water toe. Voeg eerst één lepel toe en meng deze door het deeg. Als het nog niet nat genoeg is, voeg je nog een lepel water toe. Rol het deeg als het vochtig genoeg is tot een bal en wikkel deze in plastic folie. Leg het deeg minimaal een halfuur in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 170°C. Maak bolletjes van het deeg van ong. 4 cm. doorsnee en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk ze een beetje plat en bak ze 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes afkoelen.
4. Smelt de helft van de chocolade (dit kan au bain-marie, maar ook in de magnetron) en roer hier de andere helft doorheen tot deze ook gesmolten is.
5. Dip de koekjes voor de helft in de chocola en strooi hier de Schuddebuikjes overheen. Leg de koekjes op bakpapier tot ze zijn uitgehard.
Eet smakelijk!
Liefs, Elsbeth